Sten Børsting

Keramisk Design - RAKU - Kunsthåndværk

Nyheder

Udstilling i Officinet Bredgade 66, Kbh. fra den 7.- 29. november 2015


Image

Image

Image

Pressemeddelelse

Tæske-Æsker Vase-Forme Drømme-Tårne

Se maskulin keramik i Officinet, når keramiker Sten Børsting indtager lokalet med værker, der er tæsket i form og efterfølgende brændt i træfyret sodaglasurovn.

Udstillingen kan ses fra den 7.-29. november 2015. Fernisering fredag den 6. november kl. 17-19. Alle er velkomne.

Sten Børsting er internationalt anerkendt som brændefyrer fra det danske udviklingscenter for keramik Guldagergaard i Skælskør. Gennem utallige studierejser verden over har han opnået et personligt udtryk, hvor ånd, tanke og håndens værk smelter sammen. I de sidste tyve år har jeg været fascineret af lagene bag det, vi ser. Jeg har rejst verden rundt for at studere disse lag og forsøger at indarbejde dem i mit keramiske arbejde. En egyptisk dør, en japansk brændestabel, en skrifts karakter, en forvokset sten ... disse og mange flere har fundet vej ind i mit arbejde.

I Danske Kunsthåndværkere og Designeres projektrum, Officinet, vises 3 keramiske serier:

Tæske-Æsker Vase-Forme Drømme-Tårne

BoxBox

Navnet Tæskeæsker er Børstings egen betegnelse for de små æsker eller kister, der i tilblivelsesprocessen bliver slået til et karakteristisk kunstværk. Hvert låg fortæller sin egen historie om en individuel, stoflige behandling. Hver æske har været igennem møllen mange gange. Hver er blevet æltet og presset ind i sin nuværende form.

Tårnene rummer referencer til bygninger og monumenter fra hele verden. Ikke som kopier af bestemte bygninger, men som koncentreret sansning af stoflige karakterer kombineret med et intellektuelt indhold. Vaserne vises i to grundformer med henholdsvis bred og smal fod og illustrerer mulighederne i at benytte den træfyrede sodaovn. Sten Børsting vil selv være til stede i udstillingen i lørdag og søndag fra kl. 12-16.

Om Sten Børsting

Sten Børsting (født 1946) er autodidakt keramiker, har solgt værker til bl.a. Designmuseum Danmark og Statens Kunstfond. Han har udstillet på utallige museer og gallerier i Danmark og udlandet. Se også: http://www.stenborsting.dk/ Film: https://player.vimeo.com/video/86368534/

Praktisk info om udstillingen

Adresse: Officinet, Danske Kunsthåndværkere og Designere, Bredgade 66, 1260 København K. www.dkod.dk Udstillingsperiode: 7. -29. november 2015 Åbningstid: tirsdag-søndag fra 12-16 Gratis entré

Pressefotos: Download pressefotos: http://www.danskekunsthaandvaerkere.dk/presse/sten-b-rsting

Kommende udstillinger...

"DRIVcraft" Temaet for en kommende udstilling i april/maj 2016
"DRIVcraft" Inspiration og fornyelse gennem oplevelser med nye materialer.
"DRIVcraft" Positivt møde med en upåagtet tyrkisk sandstensvæg i Deutche Eck i Koblenz ved Rhinen.
"DRIVcraft" Afprøvning og udvikling af nye veje med farvevalg, lertype, prøvebrændinger.